Leírás

A Carrera Servo a 80-as évek csúcskategóriás slot car készlete. Míg a hagyományos autópályáknál egy pöcök megvezeti az autót, addig a Servo képes enélkül is menni, aminek eredménye, hogy bárhol sávot tud váltani a pálya mentén. Teljesen analóg, nincsenek váltók, se számítógépek. Akkor hogyan csinálták? Kövesd a blogot, és megtudod! Személyes tapasztalataimat az 140-es pályámon keresztül mutatom be: lesz itt tisztítás, karbantartás, házi barkácsolás, ami minden régi analóg pályához használható lehet.

Utolsó kommentek

Sínek

2014.05.02. 08:15 | Dondó | 1 komment

Címkék: leírás miniwiki Servo 140 Extra elemek

Slotless slot car, avagy vályú nélküli vályús autópálya. Őrültségnek hangzik, pedig nem az.

 Keskeny sínek (1979-1981)

Mivel a sávváltás vezető pöcök nélkül történik, így eleinte vájat nélkül, vékony sínekkel oldották meg az áramellátást.Ez pár hibalehetőséget hordoz magában:

  • Csak jól kormányozható autókkal lehet menni
  • Kicsi a felülete, tehát ügyelni kell a helyes érintkezésre

Mindezek ellenére jól használható, a 160-as méretben vájattal gyártották a keskeny síneket.


Széles sínek (1981-2000)

A váltás még az első autógeneráció alatt történt meg. Nemcsak az érintkezés miatt volt jobb, de a vájat lehetővé tette, hogy sávváltás nélküli módban egyszerre négy autó menjen pöcökkel. Ilyenkor persze egy hagyományos analóg autópályát kapunk.

A '81 után gyártott autók is elmennek a keskeny síneken, de a hosszú évek alatt kiderült, hogy csak az első generáció súlya és érintkezői teszik lehetővé a stabil működést mindkét helyen.

 

A két típus között létezett átalakító elem, de aki ért a forrasztáshoz, az házilag is el tudja készíteni.

A miniWiki egy rövid bejegyzésekből álló, technikai paramétereket és érdekességeket bemutató írássorozat, amely főként a www.servowiki.de oldalra támaszkodik.

A bejegyzés trackback címe:

https://carrera-servo.blog.hu/api/trackback/id/tr136070308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

p44 2014.05.07. 12:39:36

jó lett volna egy-egy közeli kép a két fajta sínről (esetleg a harmadik, servo plusosról is), ebayről pillanatok alatt vadászhattál volna fotót vagy gugli képkeresővel :)